Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Ropa - Wypożyczalnia
(2)
Autor
Mickiewicz-Janiszewska Agata
(1)
Reimann Teresa (1970- )
(1)
Storl Wolf-Dieter (1942- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Borelioza
(1)
Kleszcze
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Leczenie
(1)
Weganizm
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: Borreliose natürlich heilen.
Przenoszona przez kleszcze borelioza jest chorobą wieloukładową, która może zaatakować każdy narząd i upozorować każdy objaw. Krętki boreliozy potrafią zmylić układ odpornościowy, a antybiotyki w konfrontacji z nimi są często bezsilne. Elementy skutecznego leczenia boreliozy autor książki Wolf-Dieter Storl, etnobotanik, który sam padł jej ofiarą, odkrył w tradycyjnej medycynie chińskiej, w uzdrowicielskiej wiedzy Indian, w homeopatii i w ziołolecznictwie, przekazywanym w świecie zachodnim z pokolenia na pokolenie. Zbadał je i z powodzeniem wypróbował na sobie samym. Swą opisaną szczegółowo metodę leczenia oparł na ziole szczeci sukienniczej i terapii przegrzaniem oraz innych środkach terapeutycznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ropa - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu / Teresa Reimann. - Wrocław ; Lutynia : Wydawnictwo Purana, 2015. - 302 strony : il.ustracje kolorowe ; 22 cm.
W dzisiejszych czasach nie trzeba już nikogo przekonywać o zdrowotnych korzyściach płynących z bezglutenowej czy wegańskiej diety. Wiele osób jest nawet zmuszonych do jej przestrzegania z powodu nietolerancji glutenu czy laktozy. Jednakże przeszkodą w stosowaniu tej diety wydaje się niemożność uzyskania dobrego pieczywa, takiego jak pachnący chleb czy chrupiące bułeczki, nie wspominając już o takich smakołykach jak ciasta czy torty. Samodzielne próby kończą się zwykle niepowodzeniem, a oferowane w sklepach gotowe produkty, za które często trzeba słono zapłacić, nie zawsze zachęcają smakiem czy świeżością. Książka Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Czytelników, którzy chcieliby spróbować sami zrobić pieczywo z bezglutenowych mąk oraz z całkowicie roślinnymi składnikami. Autorka, wieloletnia weganka na diecie bezglutenowej, proponuje swoje sprawdzone przepisy, według których przygotowuje potrawy dla cateringu zaopatrującego wegetariańskie bary i restauracje we Wrocławiu. 130 przepisów zawartych w książce to nie tylko receptury na wypieki, lecz także na wszelkiego rodzaju dodatki, takie jak pasty, humus oraz kotlety czy zupy. Przepisy zostały tak dobrane i przetestowane, by każdy, podążając ściśle recepturą, odniósł sukces w swoich próbach i mógł cieszyć się końcowym rezultatem. Dla wielu książka ta będzie podróżą do krainy nieznanych smaków i zaskakujących pomysłów, a zdrowie i lepsze samopoczucie będzie dodatkowym bonusem. Życzymy smacznego i miłej zabawy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ropa - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej