26461
Książka
W koszyku
Jest to niezwykłe połączenie poradnika ogrodniczego i książki kucharskiej. Autorka zawarła w nim historię czosnku niedźwiedziego - od dawnych legend po współczesną popularność - wynikającą z jego różnorodnych zastosowań kulinarnych. Wyjaśnia botaniczne pochodzenie gatunku i uczy, jak rozpoznawać go w naturze, jak uprawiać i jakie ma właściwości. Jednak najwięcej miejsca zajmują opisy potraw, w których czosnek niedźwiedzi jest istotnym składnikiem lub przyprawą. Doceniono także dekoracyjne walory tej rośliny, której kwiaty i liście służą na przykład do ozdabiania stołów. Wielką zaletą książki są liczne ilustracje, a wśród nich pobudzające zmysły zdjęcia apetycznych i wyszukanych potraw. Przejrzysty układ treści ułatwia szybkie odnalezienie wiadomości o ogrodowej uprawie i zastosowaniu czosnku niedźwiedziego w kuchni.
Status dostępności:
Ropa - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: Bärlauch, 2007.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej