26461
Book
In basket
(Dobra Kuchnia)
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki danej części kraju, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.
Availability:
Ropa - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okł. i s. tyt.: Smakuj Polskę : regionalne specjały i tradycje kulinarne.
Funding information note
„Zrealizowano ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa”.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again